Tervetuloa uudet opiskelijat!

Tervetuloa opiskelemaan Omnia koulutuksen Lakelan toimipisteeseen.

Ravintola ja Cateringalan tutkinnon aloittavat opiskelijat kutsutaan orientaatiopäivään 08.08.2018 klo 9.00 Lakelan toimipistee seen.

Orientaatiopäivänä käymme läpi tutkinnon rakennetta, opetuksen tarjontaa sekä henkilökohtaistamiseen- sekä muita opiskelujen aloitukseen liittyviä asioita.

Vastuuopettajien kanssa varataan aika henkilökohtaiseen keskusteluun. Varsinainen opiskelu aloitetaan viikolla 33 jolloin opetusta toteutetaan lukujärjestyksen mukaan.

 

K o k i n  j a  t a r j o i l i j a n o p i s k e l u u n  l i i t t y v ä t h a n k i n n a t

Opintojen alussa Ravintola -ja Catering alan opiskelijat suorittavat kaikille yhteisen Ravitsemuspalveluissa toimiminen tutkinnon osan. Opiskelijat opiskelevat syyslukuvuoden sekä salissa että opetus keittiössä. Opiskelija valitsee opintojen alussa suuntautumisen joko kokiksi tai tarjoilijaksi.

”Elintarvikkeiden käsittelyssä on toimittava hygieenisesti. Työvaatteiden tarkoitus on käsiteltävien elintarvikkeiden saastumisen estäminen. Suositeltava suojavaatetus sisältää useimmiten työpuvun, päähineen ja jalkineet, joiden tarkoitus on suojata helposti pilaantuvia pakkaamattomia elintarvikkeita saastumiselta. Lisäksi suojavaatetuksen päällä voidaan tarvittaessa käyttää esimerkiksi työtakkia, esiliinaa tai kenkäsuojia, jotka voivat olla myös kertakäyttöisiä.”

Evira

Opiskelijat hankkivat etukäteen joko verkosta tai kivijalka liikkeistä työvaatteet, työkengät ja

työvälineet ennen opetuksen alkua. Tiedoksenne annamme muutamien yrittäjien verkkokauppaosoitteet tai yhteystiedot, mutta työvaatteita myyviä liikkeitä on Helsingin seudulla useita.

”Opiskelijat saavat parhaiten tuotteet juuri tulemalla paikan päälle, myymälässä voi sovittaa tuotteet rauhassa (jonka lisäksi opastamme toki vaatteiden käytössä) ja mahdollisesti ne saa heti mukaansa, kengät myös. Maksutavan voi lisäksi valita jokaiselle sopivaksi.”

Oppikirjana käytämme kokin ja tarjoilijan opinnoissa sähköistä eKokkia, jonka lisenssin hinta 59.00 € (lisenssin kesto 3 vuotta).

www.ekokki.fi

Keittiössä tarvittavat työvaatteet ja kengät:
Kokkitakki 2kpl,-housut-päähine ja esiliinoja 2kpl.
Väri musta tai valkoinen. Kokin työkengät (turvakengät)
Työvälineet: kokkiveitsi, vihannesveitsi ja kuorimaveitsi (vähintään).
Salityöskentelyssä tarvittavat työvaatteet, kengät ja työvälineet
Musta puolihame/housut/valkoinen paitapusero, työkengät ja pitkä esiliina.
Työvälineet: korkkiruuvi

Ystävällisin terveisin
Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
Alice Pietikäinen
Koulutuspäällikkö

 

Vastaa