- ymmärtää työhyvinvoinnin merkityksen henkilöstön hyvinvoinnille
- tietää työturvallisuuden keskeiset periaatteet ja osaa havainnoida niitä esimerkein
- tietää toimipaikan työturvallisuudesta vastaavat henkilöt
- ymmärtää keittiö-, tarjoilu- ja lautashävikki merkityksen
- osaa vähentää ruokahävikin määrää
- esikäsittelee raaka-aineita minimoiden hävikkiä sekä osaa hyväksikäyttää jäävää hävikkiä
- ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat keittiön energiatehokkuuteen ja osaa toimia energiatehokkaasti
- tietää ekologisen jalanjäljen merkityksen ja ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat ekologiseen jalanjälkeen
- tietää ruoan globaalisuuden merkityksen ja ymmärtää mikä vaikutus globaalisuudella on raaka-aineiden saatavuudelle
- ymmärtää mikä ero lähialueella- ja kaukana tuotetuilla raaka-aineilla on kuljetuksen vaikutuksiin ympäristölle
- tietää kiertotalouden merkityksen ja ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat kiertotalouteen ja osaa kertoa esimerkin.