Ammattitaitovaatimukset:
- ymmärtää kestävän raaka-ainevalinnan merkityksen ja osaa soveltaa osaamistaan kestävässä ruokalistasuunnittelussa
- suunnittelee viiden päivän kestävän ruokalistan
- osaa kertoa tuotteen elinkaariajattelusta ja toimii vastuullisesti elinkaariajattelun mukaisesti
- ymmärtää ruoanjalostuksen kuljetuksen ja pakkauksen keskeisimmät vaikutukset ympäristölle
- tietää mikä ero on kasvisruoalla ja kasvipohjaisella ruokavaliolla
- osaa määritellä käsitteet lähiruoka, sesonkiraaka-aineet, villiruoka, luomu ja luonnonmukainen viljely
- tietää mitä tarkoitetaan kansallisilla ravitsemussuosituksilla eri asiakasryhmille
- ymmärtää miten kansantaudit ovat sidoksissa elintapoihin
- arvioi mitkä ovat kansantautien taloudelliset vaikutukset yhteiskunnalle ja ymmärtää minkälainen riski kansalliset terveysongelmat ovat yhteiskunnalle
- ymmärtää alkutuotannon merkitysten ja pystyy vertailemaan kasvihuonepäästöjen kestävän kehityksen merkitystä.