Omnia aloittaa ruoka-annosten jakelun maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluville opiskelijoilleen

Jakelu aloitetaan to 2.4.2020 poikkeustilanteen ajan.
To 2.4.2020 – 7:30

Omnia aloittaa ruoka-annosten tarjoamisen etäopetuksessa oleville, maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluville opiskelijoilleen to 2.4.2020 alkaen poikkeustilanteen ajan. Maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluvat ammatilliset perustutkinto-opiskelijat, aikuisten perusopetusta (AIPE) opiskelevat ja valmentavan koulutuksen (VALMA) opiskelijat.

Espoon kaupunki alkoi jakaa eväspusseja peruskouluissa ja lukioissa 30.3. ja samalla viikolla Omnia käynnisti maksuttoman kouluruoan piiriin kuuluvien opiskelijoiden tarpeen kartoittamisen sekä niiden tarjoamiseen liittyvät järjestelyt, kertoo toimialarehtori Erja Kumpulainen.

Kumpulainen korostaa huolenpidon ja hyvinvoinnin tärkeyttä myös poikkeustilanteissa. Joillekin koulussa nautittu lounas saattaa olla päivän ainoa lämmin ateria ja tästä syystä sitä tulee tarjota myös etäopiskelujen aikana. Päivittäinen lämmin ateria tuo myös arkeen rutiinia ja opiskelurytmiä.

Jakelupisteitä on neljällä Omnian kampuksella: Espoon keskuksessa, Kirkkonummella, Leppävaarassa ja Tapiolassa. Jakelupisteillä ohjeistetaan pitämään kahden metrin turvaväli ja noudattamaan annettavia ohjeita. Ruoka-annokset saa noutaa vain terveenä.

Ruoka-annokset ovat ainakin alkuun päivän lämmitettäviä aterioita, jotka tulee tilata edeltävällä viikolla ja noutaa toistaisesti päiväkohtaisesti. Syömään ei saa jäädä toimipisteen sisä- eikä ulkotiloihin vaan ruokailu tulee tehdä mieluiten kotona.

linkki

Vastaa