MaFEA – Making Future Education Accessible

Mafea LTT1Kuva 1. Sirje Hassinen esittelee projektia Omnian Makerspasessa.

Tulevaisuuden koulutuksen saavutettavuuden kehittämiseen keskittyvän projektin, Future Education Accessibility -MaFEA ensimäinen LTT tapaaminen pidettiin Suomessa, Omnian tiloissa 11-13.5.2022. Omniasta tapahtumassa oli mukana Sirje Hassinen, joka on Omniassa projektin projektipäälikkö. Pete Stockley joka on kiinteästi mukana projektissa sekä opettajat Sari Veijalainen ja Oona Haapakorpi.

Tapaamisen aikana pääsimme tutustumaan seuraaviin työkaluihin Hololens 2, Meta Quest 2 & Pico Neo 3 and Lego Spike Prime, Zappar, ThingLink. Tapaamisessa Omnian osuutena oli kertoa ThingLinkin käyttömahdollisuuksista ja samalla esiteellä ThingLink. käyttöopas. Tämän opastuksen teki Oona Haapakorpi.

Kuva 2. Peter De Deyn kertomassa mitä tarkoitetaan "Motivoimalla tulevaisuuden teknologioiden käyttöä koulutuksessa"

Hankkeen tavoitteena on modernisoida koulutusta, aktivoida ja motivoida opiskelijoita tekemällä opettamisesta ja oppimisesta mielenkiintoisempaa ja tehokkaampaa tarjoamalla oppaita ja ohjeita, avoimen alustan ja uutta alakohtaista opetusmateriaalia opetusteknologioiden käyttöönottamiseksi. Opettajia rohkaistaan ja motivoidaan käyttämään uutta teknologiaa hankekoulutuksen, hyvien käytäntöjen jakamisen ja vertaisoppimisen avulla.

ThingLink photo 1. MaFEA team members in Espoo

Osallistujat pääsevät tutustumaan ensimmäisten kahden päivän aikana Omnian Makerspace tiloihin (11-12.5.22) ja viimeisenä päivänä pääsimme tutustumaan Omnian Kirrkokadun titiloihin.

Hankeen aikana vieraat pääsivät tutustumaan Helsinkiin niin kävellen kuin meriteitse MS Doris saaristoveneen kiertoajelulla.

ThingLink photo 2. MaFEA team members in Helsinki

Hanketta vetää ja hallinoi Emmaüsinstituut@2, Belgia

Hankeessa työskentelevät muut parnerit ovat, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Suomi, ROC A 12 Stichting Chr onderwijsgroep Vallei en Gelderland-Midden, Alankomaat, Aula de Comércio – Estudos Técnicos e Profissionais, Lda, Portugali, Tartu Kutsehariduskeskus, Viro

Haluatko tietää lisää, käy tutustumassa

https://www.omnia.fi/hankkeet/making-future-education-accessible-mafea

                                  

Vastaa