
Opiskelija osaa
- toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti
- ottaa huomioon elinkaariajattelun periaatteet
- pohtia ratkaisuja eettisestä näkökulmasta
Tutkinnon osan kuvaus:
Tutkinnon osan osa-alueen suoritettuaan opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen ravintola ja cateringalalla.
Tehtävät (1-13)
- Ekologinen velka
- Sosiaalinen vastuullisuus
- Uusiutuvat energianlähteet
- Ekologinen jalanjälki
- Globaali kuluttaja
Kirjalliset tehtävät esim. yrittäjyys osion yhteydessä
- Arvot ovat arvokkaaksi koettavia, arvostettavia, tavoiteltavia ja ihanteena pidettäviä asioita. Mitkä ovat yrityksenne arvot (noin 4 kpl)? (Eetinen näkökulma KEKE)
- Miten yrityksenne arvot voisivat näkyä käytännössä? (Eetinen näkökulma KEKE)
- Monilla yrityksillä on code of conduct eli eettinen toimintaohje, joka kertoo henkilöstölle, miten toimia yrityksen arvojen mukaisesti. Kirjoita yrityksellesi eettiset arvot. (Eetinen näkökulma KEKE)
- Miten yritys voi Suomessa kantaa yhteiskuntavastuuta torjumalla köyhyyttä ja nälkää? Mainitse esimerkki omalta alaltasi. (taloudellinen KEKE)
- Kuvaa tai videoi vähintään 3 ruoka-annosta ja/tai kattausta, jotka liittyvät eri kulttuurien ruoka- (tai juhla-)perinteeseen. Kertoo videolla tai kuvan yhteydessä siitä, miten nämä liittyvät kulttuuriin. (Kultuurinen KEKE)
Tehtävät arvioi yto-opettaja asteikolla 1–5.