Kestävän kehityksen osaamismerkejä, osaamismerkit on jaoteltu kolmeen osaan eli:
- Ruokatuotannon kestävä kehitys (vihreä)
- Taloudellinen kestävä kehitys (turkoosi)
- Ekologinen kestävä kehitys (sininen)
Kestävän kehityksen osaamismerkin hakeminen
Jotta voi hakea osaamismerkkiä, opiskelijalla tulee olla joku verkkoalusta (Google Drive, Office365, OneDrive) tai blogi, johon raportoi tai tekee esityksen haettavasta aiheesta
- Lue alla oleva osaamismerkki luetteko
- Hae osaamismerkkiä. Aloita klikkaamalla osaamismerkin nimeä. Sinulle aukeaa uusi ikkuna
- Uusi ikkuna on osaamismerkin hakulomake. Lue se ja täytä tiedot. Muista linkittää raporttisi/esityksesi tai linkitä liitetiedosto
HUOM.
Kestävän kehityksen osaamismerkin vastaanottaminen
Jotta voit vastaanottaa osaamismerkkejä, sinulla tulee olla osaamispassi eli Open Badge Passport- tili.
- Hyväksytty osaamismerkkihakemus pitää vastaanottaa sähköpostin välityksellä
- Onneksi olkoon! Olet osoittanut osaamisesi hyväksytysti ja ansainnut osaamismerkin!
- Nouda merkki linkistä -Hae merkki tästä
- Jatka – Kun klikkaat "Jatka", siirryt osoitteeseen https://openbadgepassport.com
- Kirjaudu sisään
- Accept badge/ Hyväksy merkki
- Tämän jälkeen merkkiä voi jakaa esim. Blogi, LinkedIn, facebook jne.
Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta.
ARVIOINTI
Jalostuksen ja kuljetuksen vaikutukset (Tilaus- ja juhla)
T1 Esivalmistaa ja valmistaa ruokalajeja hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
H3 Esivalmistaa ja valmistaa laadukkaita ja maukkaita ruokalajeja omatoimisesti hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa omatoimisesti omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
K5 Esivalmistaa ja valmistaa laadukkaita ja maukkaita ruokalajeja itsenäisesti samalla hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa oma-aloitteisesti ja ripeästi omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
Jätteiden lajittelu (Tilaus- ja juhla)
T1 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet työpaikan ohjeiden mukaisesti
H3 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet omatoimisesti työpaikan ohjeiden mukaisesti
K5 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet omatoimisesti työpaikan ohjeiden mukaisesti
Kestävän kehityksen mukainen pakkaaminen (Tilaus- ja juhla)
T1 Pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
H3 Pakkaa tuotteet tarvittaessa omatoimisesti omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
K5 Pakkaa tuotteet tarvittaessa oma-aloitteisesti ja ripeästi omavalvontaohjeistuksen mukaisesti
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 Ei sovitettu -lisenssillä.