Torstaina 16.5 vierailimme Oona Haapakorven kanssa YesYesYes ravintolassa haastattelemassa nuorta energista Linnea Vihosta, Orassa Sasu Laukkosta sekä Espoo Catering Oy Kristiina Inkiläistä . Sekä culinary team jäsentä Joona Valokorpea.
Linnea Vihosen mielestä tulevaisuudessa enenevässä määrin keittiökielenä on englanti, koska keittiöhenkilökunta on erittäin kansainvälistä. Toimiminen myös keittiössä vaatii tilanteidenhallintaa ja keskustelua. Kokin tulisi omata myös joustavuutta sekänäkemystä, myös tulevasta, eikä pelkästään juututa vanhaanolemassa olevaan tapaan toimia.
Orassa Sasu Laukkonen painotti myös samoja elementtejä, kuin Linneakin, mutta myös uuden oppiminen ja työstäminenuudenlaisella ajatuksella lautaselle oli Sasulle tärkeää.
Villiyrttienkäyttö fermentoinnin avulla oli heille keskeistä, koska fermentointikorostaa yrttien makua eritavalla, kuin esimerkiski yrttienkuivaaminen.
Toimintatapoja myös aukioloaikojen suhteen Orassa muutettiin asiakasystävällisemmiksi.Ravintola aukeaa lauantaisinaikaisemmin, että ihmiset kerkeävät illallisen jälkeen, vaikkapateatteriin. Fiksu ajattelua kannattavuuden sekä asiakkaidenkannalta.
Robotiikka ei ollut niin yksiselitteistä, koska esimerkiksi uunia ei voitu ohjelmoida tietylle palakoolle ainoastaan, koska paistettavien tuotteiden koko vaihteli.Kokkia tarvitaan arvioimaan edelleenkin tuotteen ulkonäkö, muoto, kypsyys sekä maku.
Viimeisenä haastatelimme Fazer culinary team jäsentä Joona Valokorpea.