Teoria

Luonnontuotteita ovat luonnonvaraiset ja puoliviljellyt marjat, sienet ja yrtit  sekä esimerkiksi koristekasvit ja hyvinvointi- ja kosmetiikkatuotteiden raaka-aineet. Luonnontuoteala poikkeaa muista maatalous- ja puutarhatuotannon sektoreista korkean vientivolyymin osalta: kauppaan poimituista metsämarjoista ja -sienistä menee vientiin jopa puolet.(MMM)

Luonnontuotteisiin luetaan myössekä erikoisluonnontuotteet,
kuten puuhiili, terva ja muut puutisleet, mahla, pettu, turve, tuohi, paju,
sammal, kaislat sekä jäkälät . (Ristioja 2018)

Suomen luonto tutuksi (Kielipuu)

Luonnontuotteet:

Luonnontuotteet ovat osa Suomen biotalousvarantoa

Luonnontuoteala

Sesonkiruoka:

Sesongin ruoka-aineet

Metsästysajat

Villiyrtit:

Suomalainen Villiruoka (Elo-säätiö)

Suomalaiset villiyrtit

Villiyrtit

Hortoilu.fi

Lainsäädäntö:

Luonnonkasvien elintarvikekäytön mahdollisuudet lainsäädännön vaatimukset huomioiden (Luke 2016)

Elintarvikelaki

LUONNONVARAISET TUOTTEETKO AUTOMAATTISESTI LUOMUA? (Evira)

Luomu:

Luomujatkojalostajan Opas (Laurea 2013)

Luomu (Evira)

Jokamiehenoikeudet:

Jokamiehenoikeudet -esite 2017

Raaka-ainetuotanto


Tutkimus

Kuluttajatutkimus

Creative Commons -lisenssi Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 3.0 Ei sovitettu -lisenssillä.