Opiskelija toimii taloudellisten kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti sekä ymmärtää kiertotalouden merkityksen

  • ymmärtää työhyvinvoinnin merkityksen henkilöstön hyvinvoinnille
  • tietää työturvallisuuden keskeiset periaatteet ja osaa havainnoida niitä esimerkein
  • tietää toimipaikan työturvallisuudesta vastaavat henkilöt
  • ymmärtää keittiö-, tarjoilu- ja lautashävikki merkityksen
  • osaa vähentää ruokahävikin määrää
  • esikäsittelee raaka-aineita minimoiden hävikkiä sekä osaa hyväksikäyttää jäävää hävikkiä
  • ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat keittiön energiatehokkuuteen ja osaa toimia energiatehokkaasti
  • tietää ekologisen jalanjäljen merkityksen ja ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat ekologiseen jalanjälkeen
  • tietää ruoan globaalisuuden merkityksen ja ymmärtää mikä vaikutus globaalisuudella on raaka-aineiden saatavuudelle
  • ymmärtää mikä ero lähialueella- ja kaukana tuotetuilla raaka-aineilla on kuljetuksen vaikutuksiin ympäristölle
  • tietää kiertotalouden merkityksen ja ymmärtää mitkä asiat vaikuttavat kiertotalouteen ja osaa kertoa esimerkin.