A’la Carte ruokalistasuunnittelu

Tehtävät

A'la Carte 

Ruokalistoja on useita erityyppisiä, kuten lounas- ja päivällislistat, à la carte –listat ja kiertävät ruokalistat.

Suunnittele ruokalista (alku-, pää- ja jälkiruoka) ravintolaan. Kerro millainen ravintola on kyseessä eli pienimuotoinen selvitys kyseisen ravintolan liikeideasta. Liikeidea tarkoittaa vastausta kysymykseen, miten yritys aikoo toteuttaa toiminta-ajatuksen mukaista liiketoimintaa.

Työn toteutus:

Vastaa kysymyksiin: kenelle markkinoidaan, mitä markkinoidaan ja millainen on ravintolan imago eli mielikuva.

Tee ruokalista jossa on:
Kaksi (2) alkuruokaa
kolme(3) pääruokaa
Kaksi(2) jälkiruokaa

Tee ruokaohjeet JAMIX-ohjelmalla  
Linkki gastronimiseen järjestykseen

MATERIAALIPANKKI SLIDESHARE

Ala carte ruokalistan suunnittelu  slideshere ON TÄSSÄ käykää katsomassa

T1

  •  tunnistaa, valitsee ja käsittelee tyypillisiä à la carte -ruokalistan annosten raaka-aineita työryhmän jäsenenä
  • valmistaa à la carte -ravintolan ruokalistan alku-, pää- ja jälkiruokia annoskorttien mukaan, mutta tarvitsee ajoittain ohjausta
  • on perehtynyt kansallisiin ja kansainvälisiin raaka-aineisiin, tuotteisiin ja ruokalajeihin siten, että pystyy esittelemään ravintolan à la carte -ruokalistan raaka-aineet
  • laskee ohjeen mukaan ruoka-annosten kustannukset ja tavoitekatteen mukaisen myyntihinnan

H3

  • Tunnistaa, valitsee ja käsittelee tyypillisiä à la carte -ruokalistan annosten raaka-aineita omatoimisesti
  • valmistaa omatoimisesti à la carte -ravintolan ruokalistan alku-, pää- ja jälkiruokia annoskorttien mukaa
  • laskee omatoimisesti ruoka- annosten kustannukset ja tavoitekatteen mukaisen myyntihinnan

H5

  • Tunnistaa, valitsee ja käsittelee tyypillisiä à la carte -ruokalistan annosten raaka-aineita sujuvasti vaihtelevissa työtilanteissa
  • valmistaa itsenäisesti ja samanaikaisesti à la carte -ravintolan ruokalistan alku-, pää- ja jälkiruokia annoskorttien mukaan varmistaen, että lopputulos on laadukas ja maukas
  • laskee itsenäisesti ruoka-annosten kustannukset ja tavoitekatteen mukaisen myyntihinnan.