Lounasruokien valmistus 40 ops

Ammattitaitovaatimukset

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto pakollinen, ruokapalvelun osaamisalan (kokki)

Tutkinnon osan kuvaus:

Opiskelija oppii valmistamaan kestävänkehityksen mukaisesti maukasta, ravitsevaa ja terveellistä lounasruokaa erilaisten liikeideoiden mukaisesti.

Opiskelija osaa:
  • vastaanottaa, varastoida ja käsitellä raaka-aineita
  • valmistaa lounasruokia ja leivontatuotteita
  • palvella asiakkaita
  • tehdä työvuoron päättymiseen liittyvät työtehtävät
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Toteutustavat ja oppimisympäristöt:

Ammattiosaamisen näyttö voidaan suorittaa joko työssäoppimisjakson aikana työelämässä tai oppilaitoksen ravintoloissa Henricuksessa.

Opiskelija dokumentoi oppimistaan ja osaamistaan omaan portfolioonsa.

YTO integrointi:

  • Toiminta digitaalisessa ympäristössä 2 osp (jos ei ole suoritettu jo aiemmin)
  • Työelämässä toimiminen  2 osp
  • Matematiikka ja matematiikan soveltaminen 4 osp (osa mah. /Pop-Up)
  • Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta 1 osp (mah. /Pop-Up, tai muu projekti)