OPISKELUN ALKUUN LIITTYVIÄ ASIOITA

Tervetuloa opiskelemaan Omnia Lakelan toimipisteeseen.

Kokin ja tarjoilijan opiskeluun liittyvät hankinnat

Opintojen alussa Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon opiskelijat suorittavat kaikille yhteisen Ravitsemuspalveluissa toimiminen tutkinnon osan. Opiskelijat opiskelevat syyslukuvuoden sekä salissa että opetuskeittiössä. Opiskelija valitsee opintojen alussa suuntautumisen joko kokiksi tai tarjoilijaksi.

”Elintarvikkeiden käsittelyssä on toimittava hygieenisesti. Työvaatteiden tarkoitus on käsiteltävien elintarvikkeiden saastumisen estäminen.

Suositeltava suojavaatetus sisältää useimmiten työpuvun, päähineen ja jalkineet, joiden tarkoitus on suojata helposti pilaantuvia pakkaamattomia

elintarvikkeita saastumiselta. Lisäksi suojavaatetuksen päällä voidaan tarvittaessa käyttää esimerkiksi työtakkia, esiliinaa tai kenkäsuojia, jotka voivat olla myös kertakäyttöisiä.” Evira

Opiskelijat hankkivat työvaatteet, työkengät ja työvälineet ennen opetuksen alkua joko verkosta tai kivijalkaliikkeistä. Tiedoksenne annamme muutamien yrittäjien verkkokauppaosoitteet tai yhteystiedot, mutta työvaatteita myyviä liikkeitä on Helsingin seudulla useita.

”Opiskelijat saavat parhaiten tuotteet juuri tulemalla paikan päälle, myymälässä voi sovittaa tuotteet rauhassa (jonka lisäksi opastamme toki vaatteiden käytössä) ja mahdollisesti ne saa heti mukaansa, kengät myös. Maksutavan voi lisäksi valita jokaiselle sopivaksi.” Yrittäjä

Osalla yrittäjistä on heinäkuun loppuun tarjolla opiskelijoille pakettitarjouksia, joten suosittelen että käytte tutustumassa tarjontaan heidän sivuillaan ennen ostopäätöstä. Orientaatiopäivänä on myös mahdollisuus vastuuopettajan kanssa tehdä tilaus, jos tarvitaan apua työasujen, -kenkien ja työvälineet hankinnassa.

Oppikirjana käytämme kokin ja tarjoilijan opinnoissa sähköistä e-Kokkia, jonka lisenssin hinta 59.00 € (lisenssin kesto 3 vuotta). www.ekokki.fi

Vastaa