Omniassa vierailee tällä hetkellä neljä Ranskalaista Leipuri-kondiittori oppisopimusopiskelijaa

Omiassa tällä hetkellä on vierailemassa neljä Ranskalaista Leipuri-kondiittori oppisopimusopiskelijaa ,  Charlotte Maurel Montoya, Mélissa Bellenger, Matthieu Dupuis sekä Alexis Hennebelle  CFAIE de Val de Reuil koulusta. Erasmus+ KA1 liikkuvuushanke  mahdollistaa Omnian ja Ranskalaisen koulun yhteistyön.

CFAIE de Val de Reuil on vuonna 1978 perustettu oppisopimuskoulutuskeskus (Centre de Formation des Apprentis Interconsulaire). Tänä vuonna koulu juhliikin 40 vuotis syntäreitään. Itse koulu on yksi Ranskan suurimista oppisopomuskouluista.

Opiskelijat aloittivat tänään itse työssäoppimisjakson  Ekbergillä. Heidät vastaanotti Salla Vuori, joka toimii Ekbergin operaatio johtajana. Alussa heille kerrottiin ranskaksi Egberin historiaa ja muuta yleistietoa.

Kuvassa opiskelijat Alexis, Matthieu, Charlotte and Mélissa

Ekberg on Suomen vanhin leipomo ja konditoria. Helsinkiläiset ovat herkutelleet leivillämme, pullillamme ja leivonnaisillamme jo vuodesta 1852. Ei siis ihme, että tuotteemme ovat yhä tänäkin päivänä olennainen osa monen kaupunkilaisen päivää. Taitavien leipuriemme ja kondiittoreidemme käsissä valmistuvia herkkuja on tarjolla Bulevardin myymälässämme.” (Ekberg)

Opiskelijat työskentelevät Ekbergin leipomo ja konditoriassa seuraavat viisi viikkoa. Työssäoppimisjaksolla heitä ohjeistavat pääsääntöisesti leipurimestari Sergei Muratov sekä  Salla Vuori    Ekbergin operaatio johtaja.

Kuvassa opiskelijat Alexis, Matthieu, Charlotte and Mélissa  sekä leipurimestari Sergei Muratov ja Salla Vuori    Ekbergin operaatio johtaja

Teksti ja kuva: Oona Haapakorpi

Vastaa