Kestävä kehitys (Tuotteistaminen)

Kestävän kehityksen osaamismerkejä,  osaamismerkit on jaoteltu kolmeen osaan eli:

  1. Ruokatuotannon kestävä kehitys (vihreä)
  2. Taloudellinen kestävä kehitys (turkoosi)
  3. Ekologinen kestävä kehitys (sininen)

Kestävän kehityksen osaamismerkin hakeminen

Jotta voi hakea osaamismerkkiä, opiskelijalla tulee olla joku verkkoalusta (Google Drive, Office365, OneDrive) tai blogi, johon raportoi tai tekee esityksen haettavasta aiheesta

  1. Lue alla oleva osaamismerkki luetteko
  2. Hae osaamismerkkiä. Aloita klikkaamalla osaamismerkin nimeä. Sinulle aukeaa uusi ikkuna
  3. Uusi ikkuna on osaamismerkin hakulomake. Lue se ja täytä tiedot. Muista linkittää raporttisi/esityksesi tai linkitä liitetiedosto

KESTÄVÄT INNOVAATIOT

HUOM.

Kirjoita raporttiin tai esitykseesi omin sanoin. Älä kopioi suoraan nettilähteestä.

Kestävän kehityksen osaamismerkin vastaanottaminen

Jotta voit vastaanottaa osaamismerkkejä, sinulla tulee olla osaamispassi eli Open Badge Passport- tili.

  • Hyväksytty osaamismerkkihakemus pitää vastaanottaa sähköpostin välityksellä
    • Onneksi olkoon! Olet osoittanut osaamisesi hyväksytysti ja ansainnut osaamismerkin!
  • Nouda merkki linkistä -Hae merkki tästä
  • Jatka – Kun klikkaat ”Jatka”, siirryt osoitteeseen https://openbadgepassport.com
  • Kirjaudu sisään
  • Accept badge/ Hyväksy merkki
  • Tämän jälkeen merkkiä voi jakaa esim. Blogi, LinkedIn, facebook jne.

Opetusmateriaalia

Video on  Sami Heikkinen consulting

 

Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta.

ARVIOINTI

Kestävät innovaatiot

KESTÄVÄT INNOVAATIOT - SUOMI

T1 Kehittää työryhmän jäsenenä uusiin tarpeisiin sopivia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja. Testaa työryhmässä uusia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja, arvioi niiden toimivuutta, kiinnostavuutta, laatua sekä tuotantoprosessin eettisyyttä.

H3 Kehittää uusiin tarpeisiin sopivia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja. Testaa työryhmässä uusia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja, arvioi niiden toimivuutta, kiinnostavuutta, laatua sekä tuotantoprosessin eettisyyttä.

K5 Kehittää itsenäisesti ja asiantuntevasti uusiin tarpeisiin sopivia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja. Testaa työryhmän kanssa uusia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja, arvioi niiden toimivuutta ja kiinnostavuutta sekä tekee työryhmässä tarvittavat tuotteistamiseen liittyvät korjaavat toimenpiteet.