Kestävä kehitys (tuotteistaminen)

Kestävän kehityksen osaamismerkejä,  osaamismerkit on jaoteltu kolmeen osaan eli:

  1. Sosiaalinen kestävä kehitys (vihreä)
  2. Taloudellinen kestävä kehitys (turkoosi)
  3. Ekologinen kestävä kehitys (sininen)

Kestävän kehityksen osaamismerkin hakeminen

Jotta voi hakea osaamismerkkiä, opiskelijalla tulee olla joku verkkoalusta (Google Drive, Office365, OneDrive) tai blogi, johon raportoi tai tekee esityksen haettavasta aiheesta

  • Osaamismerkki-hakemukseen linkitetään edellä mainittu raportti tai esitys
  • Valitse klikkaamalla osaamismerkin kuvaketta, jota haluat hakea
  • Sinulle aukeaa lisätietoa haettavasta osaamismerkistä
  • Klikkaa [Avaa kriteerisivu uuteen ikkunaan]
  • Täytä hakemus ja linkitä liitetiedosto

Kestävän kehityksen osaamismerkin vastaanottaminen

Jotta voit vastaanottaa osaamismerkkejä, opiskelijalla tulee olla osaamispassi eli Open Badge Passport- tili.

  • Hyväksytty osaamismerkkihakemus pitää vastaanottaa sähköpostisin välityksellä
    • Onneksi olkoon! Olet osoittanut osaamisesi hyväksytysti ja ansainnut osaamismerkin!
  • Nouda merkki linkistä -Hae merkki tästä
  • Jatka – Kun klikkaat ”Jatka”, siirryt osoitteeseen https://openbadgepassport.com
  • Kirjaudu sisään
  • Accept badge/ Hyväksy merkki
  • Tämän jälkeen merkkiä voi jakaa esim. Blogi, LinkedIn, facebook jne.

HUOM. Kirjoituksen loppuun liitetään aina luettelo käytetyistä lähdemateriaalista. Vältä suoraa kopiointia.

Opetusmateriaalia

KESTÄVÄT INNOVAATIOT

Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta.

ARVIOINTI

Kestävät innovaatiot

T1

  • Kehittää työryhmän jäsenenä uusiin tarpeisiin sopivia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja
  • Testaa työryhmässä uusia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja, arvioi niiden toimivuutta, kiinnostavuutta, laatua sekä tuotantoprosessin eettisyyttä

H3

  • Kehittää uusiin tarpeisiin sopivia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja
  • Testaa työryhmässä uusia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja, arvioi niiden toimivuutta, kiinnostavuutta, laatua sekä tuotantoprosessin eettisyyttä

K5

  • Kehittää itsenäisesti ja asiantuntevasti uusiin tarpeisiin sopivia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja
  • Testaa työryhmän kanssa uusia ruoka- ja juomatuotteita tai palveluja, arvioi niiden toimivuutta ja kiinnostavuutta sekä tekee työryhmässä tarvittavat tuotteistamiseen liittyvät korjaavat toimenpiteet