Kestävä kehitys (luonnontuotteet)

Kestävän kehityksen osaamismerkejä,  osaamismerkit on jaoteltu kolmeen osaan eli:

  1. Sosiaalinen kestävä kehitys (vihreä)
  2. Taloudellinen kestävä kehitys (turkoosi)
  3. Ekologinen kestävä kehitys (sininen)

Kestävän kehityksen osaamismerkin hakeminen

Jotta voi hakea osaamismerkkiä, opiskelijalla tulee olla joku verkkoalusta (Google Drive, Office365, OneDrive) tai blogi, johon raportoi tai tekee esityksen haettavasta aiheesta

  • Osaamismerkki-hakemukseen linkitetään edellä mainittu raportti tai esitys
  • Valitse klikkaamalla osaamismerkin kuvaketta, jota haluat hakea
  • Sinulle aukeaa lisätietoa haettavasta osaamismerkistä
  • Klikkaa [Avaa kriteerisivu uuteen ikkunaan]
  • Täytä hakemus ja linkitä liitetiedosto

Kestävän kehityksen osaamismerkin vastaanottaminen

Jotta voit vastaanottaa osaamismerkkejä, opiskelijalla tulee olla osaamispassi eli Open Badge Passport- tili.

  • Hyväksytty osaamismerkkihakemus pitää vastaanottaa sähköpostisin välityksellä
    • Onneksi olkoon! Olet osoittanut osaamisesi hyväksytysti ja ansainnut osaamismerkin!
  • Nouda merkki linkistä -Hae merkki tästä
  • Jatka – Kun klikkaat ”Jatka”, siirryt osoitteeseen https://openbadgepassport.com
  • Kirjaudu sisään
  • Accept badge/ Hyväksy merkki
  • Tämän jälkeen merkkiä voi jakaa esim. Blogi, LinkedIn, facebook jne.

HUOM. Kirjoituksen loppuun liitetään aina luettelo käytetyistä lähdemateriaalista. Vältä suoraa kopiointia.

Opetusmateriaalia

Luonnontuotteet ovat osa Suomen biotalousvarantoa (MMM)

Kestävät innovaatiot (RuokaCentria)

  1. KESTÄVÄT INNOVAATIOT
  2. VILLIRUOKA

Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta.

ARVIOINTI

Kestävät innovaatiot (luonnontuotteet)

T1

 

  • Ideoi toisen apuna eri vuodenaikoihin sopivia ruoka- tai juomatuotteita luonnontuotteista
  • Valitsee ohjeen mukaan tilanteeseen sopivia luonnon raaka-aineita, ruoanvalmistusvälineitä, tarjoiluastioita

H3

 

  • Ideoi ja kokoaa itsenäisesti eri vuodenaikoihin sopivia ruoka- tai juomatuotteita luonnontuotteista erilaisille asiakasryhmille
  • Valitsee omatoimisesti tilanteeseen sopivia luonnon raaka-aineita, ruoanvalmistusvälineitä, tarjoiluastioita

K5

  • Ideoi, suunnittelee ja kokoaa erilaisille asiakasryhmille tarkoitettuja eri vuodenaikoihin sopivia ruoka- tai juomatuotteita luonnontuotteista tarjoten erilaisia vaihtoehtoja
  • Valitsee itsenäisesti tilanteeseen sopivia luonnon raaka-aineita, ruoanvalmistusvälineitä, tarjoiluastioita

Villiruoka (luonnontuotteet)

T1

  • Tunnistaa luonnontuotteita ja arvioi ohjatusti niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti
  • Kertoo luonnontuoteiden keruusta ja saatavuudesta vuodenaikojen ympäri

H3

  • Tunnistaa luonnontuotteita ja arvioi omatoimisesti niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti
  • Kertoo omatoimisesti luonnontuoteiden keruusta ja saatavuudesta vuodenaikojen ympäri

K5

  • Tunnistaa luonnontuotteita ja arvioi itsenäisesti niiden tuoreutta ja laatua aistinvaraisesti
  • Kertoo itsenäisesti luonnontuoteiden keruusta ja analysoi saatavuutta vuodenaikojen ympäri