Kestävä kehitys (Tilaus- ja juhla)

Kestävän kehityksen osaamismerkejä,  osaamismerkit on jaoteltu kolmeen osaan eli:

  1. Ruokatuotannon kestävä kehitys (vihreä)
  2. Taloudellinen kestävä kehitys (turkoosi)
  3. Ekologinen kestävä kehitys (sininen)

Kestävän kehityksen osaamismerkin hakeminen

Jotta voi hakea osaamismerkkiä, opiskelijalla tulee olla joku verkkoalusta (Google Drive, Office365, OneDrive) tai blogi, johon raportoi tai tekee esityksen haettavasta aiheesta

  1. Lue alla oleva osaamismerkki luetteko
  2. Hae osaamismerkkiä. Aloita klikkaamalla osaamismerkin nimeä. Sinulle aukeaa uusi ikkuna
  3. Uusi ikkuna on osaamismerkin hakulomake. Lue se ja täytä tiedot. Muista linkittää raporttisi/esityksesi tai linkitä liitetiedosto
  1. JALOSTUKSEN JA KULJETUKSEN VAIKUTUKSET
  2. JÄTTEIDEN LAJITTELU
  3. KESTÄVÄN KEHITYKSEN MUKAINEN PAKKAAMINEN

HUOM.

Kirjoita raporttiin tai esitykseesi omin sanoin. Älä kopioi suoraan nettilähteestä.

Kestävän kehityksen osaamismerkin vastaanottaminen

Jotta voit vastaanottaa osaamismerkkejä, sinulla tulee olla osaamispassi eli Open Badge Passport- tili.

  • Hyväksytty osaamismerkkihakemus pitää vastaanottaa sähköpostin välityksellä
    • Onneksi olkoon! Olet osoittanut osaamisesi hyväksytysti ja ansainnut osaamismerkin!
  • Nouda merkki linkistä -Hae merkki tästä
  • Jatka – Kun klikkaat ”Jatka”, siirryt osoitteeseen https://openbadgepassport.com
  • Kirjaudu sisään
  • Accept badge/ Hyväksy merkki
  • Tämän jälkeen merkkiä voi jakaa esim. Blogi, LinkedIn, facebook jne.

Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta.

ARVIOINTI

Jalostuksen ja kuljetuksen vaikutukset (Tilaus- ja juhla)

JALOSTUKSEN JA KULJETUKSEN VAIKUTUKSET - SUOMI

T1 Esivalmistaa ja valmistaa ruokalajeja hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

H3 Esivalmistaa ja valmistaa laadukkaita ja maukkaita ruokalajeja omatoimisesti hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa omatoimisesti omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

K5 Esivalmistaa ja valmistaa laadukkaita ja maukkaita ruokalajeja itsenäisesti samalla hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa oma-aloitteisesti ja ripeästi omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

Jätteiden lajittelu (Tilaus- ja juhla)

JÄTTEIDEN LAJITTELU -SUOMI

T1 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet työpaikan ohjeiden mukaisesti

H3 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet omatoimisesti työpaikan ohjeiden mukaisesti

K5 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet omatoimisesti työpaikan ohjeiden mukaisesti

Kestävän kehityksen mukainen pakkaaminen (Tilaus- ja juhla)

KESTÄVÄNKEHITYKSEN MUKAINEN PAKKAAMINEN - SUOMI

T1 Pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

H3 Pakkaa tuotteet tarvittaessa omatoimisesti omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

K5 Pakkaa tuotteet tarvittaessa oma-aloitteisesti ja ripeästi omavalvontaohjeistuksen mukaisesti