Kestävä kehitys (Tilaus- ja juhla)

Kestävän kehityksen osaamismerkejä,  osaamismerkit on jaoteltu kolmeen osaan eli:

  1. Sosiaalinen kestävä kehitys (vihreä)
  2. Taloudellinen kestävä kehitys (turkoosi)
  3. Ekologinen kestävä kehitys (sininen)

Kestävän kehityksen osaamismerkin hakeminen

Jotta voi hakea osaamismerkkiä, opiskelijalla tulee olla joku verkkoalusta (Google Drive, Office365, OneDrive) tai blogi, johon raportoi tai tekee esityksen haettavasta aiheesta

  • Osaamismerkki-hakemukseen linkitetään edellä mainittu raportti tai esitys
  • Valitse klikkaamalla osaamismerkin kuvaketta, jota haluat hakea
  • Sinulle aukeaa lisätietoa haettavasta osaamismerkistä
  • Klikkaa [Avaa kriteerisivu uuteen ikkunaan]
  • Täytä hakemus ja linkitä liitetiedosto

Kestävän kehityksen osaamismerkin vastaanottaminen

Jotta voit vastaanottaa osaamismerkkejä, opiskelijalla tulee olla osaamispassi eli Open Badge Passport- tili.

  • Hyväksytty osaamismerkkihakemus pitää vastaanottaa sähköpostisin välityksellä
    • Onneksi olkoon! Olet osoittanut osaamisesi hyväksytysti ja ansainnut osaamismerkin!
  • Nouda merkki linkistä -Hae merkki tästä
  • Jatka – Kun klikkaat ”Jatka”, siirryt osoitteeseen https://openbadgepassport.com
  • Kirjaudu sisään
  • Accept badge/ Hyväksy merkki
  • Tämän jälkeen merkkiä voi jakaa esim. Blogi, LinkedIn, facebook jne.

HUOM. Kirjoituksen loppuun liitetään aina luettelo käytetyistä lähdemateriaalista. Vältä suoraa kopiointia.

  1. JALOSTUKSEN JA KULJETUKSEN VAIKUTUKSET
  2. JÄTTEIDEN LAJITTELU
  3. KESTÄVÄN KEHITYKSEN MUKAINEN PAKKAAMINEN

Tämä materiaali on tuotettu osana Healthy Future -hanketta.

ARVIOINTI (puuttuu)

Jalostuksen ja kuljetuksen vaikutukset (Tilaus- ja juhla)

T1 Esivalmistaa ja valmistaa ruokalajeja hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

H3 Esivalmistaa ja valmistaa laadukkaita ja maukkaita ruokalajeja omatoimisesti hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa omatoimisesti omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

K5 Esivalmistaa ja valmistaa laadukkaita ja maukkaita ruokalajeja itsenäisesti samalla hävikkiä välttäen. Pakkaa tuotteet tarvittaessa oma-aloitteisesti ja ripeästi omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

Jätteiden lajittelu (Tilaus- ja juhla)

T1 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet työpaikan ohjeiden mukaisesti

H3 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet omatoimisesti työpaikan ohjeiden mukaisesti

K5 Kerää ja lajittelee tilaisuuden jätteet omatoimisesti työpaikan ohjeiden mukaisesti

Kestävän kehityksen mukainen pakkaaminen (Tilaus- ja juhla)

T1 Pakkaa tuotteet tarvittaessa omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

H3 Pakkaa tuotteet tarvittaessa omatoimisesti omavalvontaohjeistuksen mukaisesti

K5 Pakkaa tuotteet tarvittaessa oma-aloitteisesti ja ripeästi omavalvontaohjeistuksen mukaisesti