Jo toistamiseen Omnian opiskelija on päässeet työssä oppimaan kahden Michelin tähden ravintolaan Belcantoon.

Omnian opiskelijat KV-jaksolla Lissabonissa

Omnian kokki- ja tarjoilijaopiskelijat ovat toistamiseen kansainvälisellä työssä oppimisjaksolla Lissabonissa Grupo José Avillez:n ravintoloissa. Työssäoppimisjaksot rahoitetaan Euroopan unionin Erasmus+ -liikkuvuustoiminnon avulla, Omnia around Europe 4 -hankkeesta. Kansainvälisellä työssä oppimisjaksolla opiskelijat kartuttavat työkokemusta ja oppivat samalla erilaisia työtapoja.

Tällä kertaa kansainväliselle työssä oppimisjaksolle lähti kolme opiskelijaa, joista tarjoilijaopiskelija Iita Mäki sekä kokkiopiskelija Tuomas Alavuotunki ovat ensimmäisen vuoden yo-pohjaisia opiskelijoita ja Sakari Virtakoski kolmannen vuoden kokkiopiskelija.

Kuva vasemalta: Sakari Virtakoski, Mafalda Rebalo, Andre Fermandes ja Tuomas Alavuotunki

Omnian tarjoilijaopiskelija Iita Mäki on työssä oppimassa kahden Michelin-tähden ravintola Belcantossa

Kuvassa Luis Mira ja Iita Mäki

Ylioppilaspohjainen tarjoilijaopiskelija Iita Mäki työskentelee kahden Michelin-tähden ravintola Belcantossa Hovimestari Luís Reis johdolla. José Avillez:n Belcanto avattiin vuoden 2012 alussa. Samana vuonna sille myönnettiin Michelin-tähti, ja vuonna 2014 se sai toisen, mikä teki siitä ensimmäisen Lissabonin ravintolan, jolla oli tämä kunnia. Vuonna 2015 arvostettu ”The World’s 50 Best Restaurants List” valitsi Belcanton yhdeksi maailman parhaista 100 ravintolasta. Ja tällä listalla Belcanto on pysynyt tämän jälkeen.

Kuvassa Iita Mäki

Bairro do Avillezin

Keskelle Lissabon vilinää ja kiireistä Chiadon ravintola-aluetta José Avillez on luonut Bairro do Avillez -nimisen ravintolakompleksin. Ravintolaketjun omistaja, José Avillez on yksi parhaista portugalilaisista kokeista. Avillez sai arvostetun 2018 Grand Prix de L ’Art de La Cuisine palkinnon Kansainväliseltä gastronomian akatemialta “International Academy of Gastronomy”

Ravintolakompleksista löytyvät Mercearia (gourmet-deli), joka on varustettu vastustamattomilla herkuilla, Taberna niille, jotka haluavat runsasta ruokaa, Páteo, jossa merenelävät ja kalat ovat kuninkaita, sekä Kabaree-show ravintola Beco, josta löytyy tämän alueen kaikkein kosmopoliittisin ja kuumin puheenaihe ”Hidden secret” . Ravintolan keittiö tarjoaa kansainvälisesti inspiroitunutta yllätysmenua.

Ravintola Becossa työskentelee Sakari Virtakoski ja ravintola Páteossa työskentelee Tuomas Alavuotunki.

Kuvassa Tuomas ja Sakari ”Innolla ensimmäiseen työpäivään”

Grupo José Avillez on ollut Omnian yhteistyökumppani vuodesta 2017. Viime vuonna Omniasta lähti viisi opiskelijaa työssä oppimaan Portugaliin. Heistä kaksi on työllistynyt Grupo José Avillez:n ravintoloihin. Riina Sinkko työskentelee tällä hetkellä Belcantossa ja Ella Saurén Páteossa.

Kuvassa Riina Sinkko

Riina Sinkon sanomana ”No matter how tired we are, how many hours we work in a day, how many burns we have in our hands, kitchen is a place we feel most at home. One day after another we taste, smell and create. There’s always new flavours to discover and new people to make happy with the works of our hands. Keep on going”

Kuvassa Pastry Chef Américo dos Santos ja Riina Sinkko

Teksti ja kuvat  Oona Haapakorpi

 

 

 

Vastaa