Ammattilaisten haastatteluja

Torstaina 16.5 vierailimme Oona Haapakorven kanssa YesYesYes ravintolassa haastattelemassa nuorta energista Linnea Vihosta, Orassa Sasu Laukkosta sekä Espoo Catering Oy Kristiina Inkiläistä . Sekä culinary team jäsentä Joona Valokorpea.

Linnea Vihosen mielestä tulevaisuudessa enenevässä määrin keittiökielenä on englantikoska keittiöhenkilökunta on erittäin kansainvälistä. Toimiminen myös keittiössä vaatii tilanteidenhallintaa ja keskustelua.  Kokin tulisi omata myös joustavuutta sekänäkemystä, myös tulevasta,  eikä pelkästään juututa vanhaanolemassa olevaan tapaan toimia. 

 

Orassa Sasu Laukkonen painotti myös samoja elementtejä, kuin Linneakinmutta myös uuden oppiminen ja työstäminenuudenlaisella ajatuksella lautaselle oli Sasulle tärkeää. 

Villiyrttienkäyttö fermentoinnin avulla oli heille keskeistä,  koska fermentointikorostaa yrttien makua eritavalla,  kuin esimerkiski yrttienkuivaaminen.

Toimintatapoja myös aukioloaikojen suhteen Orassa muutettiin  asiakasystävällisemmiksi.Ravintola aukeaa lauantaisinaikaisemmin, että ihmiset kerkeävät  illallisen jälkeen, vaikkapateatteriin. Fiksu ajattelua kannattavuuden sekä asiakkaidenkannalta. 

Robotiikka ei ollut niin yksiselitteistäkoska esimerkiksi uunia ei voitu  ohjelmoida tietylle palakoolle ainoastaan,  koska paistettavien tuotteiden koko vaihteli.Kokkia tarvitaan arvioimaan edelleenkin tuotteen ulkonäkö,  muoto, kypsyys sekä maku. 

Viimeisenä haastatelimme Fazer culinary team jäsentä Joona Valokorpea.

Vastaa